Loading media...

Project Engineer | Kwaliteit Manager Projecten

Zuidlaren

Job description

In deze verantwoordelijke baan speel jij een belangrijke rol bij de processen rondom de diverse ondergrondse (infra) projecten. Je werkt dagelijks samen met de projectleiders, uitvoerders en opdrachtgevers om het project effectief en efficiënt te laten verlopen. Jij draagt zorg voor een betrouwbare planning, de digitale inrichting van de projectadministratie en werkt deze uit tot een actieplan. Door de gegevens die jij genereert en nauwe samenwerking met de operationeel uitvoerder, dragen jullie als team zorg voor het behalen van de doelstellingen en deadlines. Jij weet bevindingen helder te communiceren aan zowel je leidinggevende als aan de opdrachtgever, waardoor er tijdig en goed (bij)gestuurd kan worden.

Jij weet als geen ander een gezonde balans te vinden tussen efficiëntie en kwaliteit. Daarnaast vind je het prettig om te schakelen tussen diverse werkzaamheden en kan je snel reageren op ad-hoc wijzigingen. Door je analytische vaardigheden kan je gemaakte afspraken omzetten in een werkbaar actieplan. Jij bent samenwerkingsgericht en maakt gemakkelijk contacten. Door deze kwaliteiten onderhoud je goede relaties met interne en externe collega’s.

De functie bestaat uit meerdere onderdelen:

 1. Jij weet ondergrondse infraprojecten te doorgronden en de opdrachtgevers te ontzorgen.
 2. Door je kennis van de ondergrondse infra, het werk en de projecten ben jij in staat overzichtelijke werkplannen te maken waarin duidelijk wordt: Hoe het werk wordt uitgevoerd en welke mensen, machines en materialen vereist zijn. Om situaties te verduidelijken voor interne en externe partijen, maak jij tekeningen in Autocad. De werkzaamheden dienen te worden afgestemd met bevoegd gezag. Jij zorgt voor de tijdige en juiste goedkeuring, ontheffingen en vergunningen.
 3. Het door jou opgestelde werkplan zet jij uiteen in een detailplanning. Deze detailplanning voldoet aan de eisen en wensen van de opdrachtgever en de (interne) kwaliteitsnormen. Door deze gedetailleerde en gestructureerde planning is de voortgang gemakkelijk te monitoren. Indien gewenst herzie je de planning of pas je deze aan. Vervolgens informeer jij de opdrachtgever(s) over het verloop van het project.
 4. Jij toont aan dat het geleverde werk conform werkplan en planning voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen van de klant. Jij bent signalerend en weet eisen te filteren vanuit de klantvraag. Door het opstellen van een verificatieplan maak je inzichtelijk hoe wordt voldaan aan de eisen. Periodiek breng je de klant op de hoogte van de voortgang van dit proces en de uitvoering. Om dit vorm te geven stel jij voorgangsrapportages op, beheer jij de leveringen van materialen, borg jij kwaliteit van onderaannemers en vul je dagelijks het opleverdossier.

Deze werkzaamheden voer je uit in teamverband. Op dagelijkse basis spar jij met de operationeel uitvoerder. Jij bent verantwoordelijk voor de borging van de verschillende processen en je directe collega voor de uitvoering in het veld. Samen geven jullie goed gevolg aan het correct en tijdig uitvoeren van de werkzaamheden.

Functie- eisen:

 • Jij bent in het bezit van een HBO diploma of studeert binnenkort af (b.v. technische bedrijfskunde, civiele techniek, werktuigbouwkunde of built environment e.d.);
 • Je hebt een technische achtergrond en/of affiniteit met de technische werkomgeving;
 • Je bent bereid te investeren om je kennis op het gebied van ondergrondse infra uit te breiden;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je hebt (basis)kennis van een tekenprogramma (Autocad of vergelijkbaar);
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een commerciële instelling;
 • Je hebt cijfermatig inzicht;
 • Je bent organisatorisch en analytisch sterk;
 • Je kunt helder en beknopt rapporteren;
 • Je hebt lef en durft collega’s en opdrachtgevers aan te spreken op hun verantwoordelijkheden;
 • Je bent een ster in het werken met digitale systemen;
 • Je vindt het prettig om op diverse (bouw)locaties te werken;
 • Je zoekt de samenwerking op, maar kan ook uitstekend zelfstandig functioneren;
 • Je houdt van diversiteit in je werk en schakelt graag tussen projecten en taken.

Onze projecten zijn door heel Nederland, maar voornamelijk in de Noordelijke Provincies.

In deze functie is het belangrijk dat je bereid bent om je werkdag vroeg te starten, zodat je op tijd op de projecten aanwezig kan zijn. Samen met je collega’s in de buitendienst start je rond 07:30 uur de werkdag op en bespreek je de belangrijke zaken.

Wat bieden wij:

Wij bieden een uitdagende functie in een hechte MKB-organisatie. Het gaat om een fulltime dienstverband. In de eerste instantie ontvang je een contract voor 1 jaar en bij goed functioneren wordt deze overeenkomst omgezet naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Het salaris wordt bepaald naar aanleiding van functiejaren, opleiding en conform de CAO.

Persoonlijke ontwikkeling staat bij Alsema centraal. Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden, waarbij eigen initiatief op prijs wordt gesteld. Veiligheid is zeer belangrijk binnen onze organisatie. Wij staan altijd open voor jouw inbrengen t.b.v. leermomenten en optimalisaties. Wij gaan regelmatig met jou in gesprek om de voortgang en de tevredenheid te meten en evalueren.

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een gesprek met ons aangaan? Solliciteer dan nu! Heb je vragen over de functie en het takenpakket? Neem dan contact op met Lian Breider via: 050-4098000.

Job type
Vast
Industry
Projectleiding
Posted
2020-12-17T00:00:00